30/4/11

"ΑΡΓΥΡΙΑ 2011"

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "ΑΡΓΥΡΙΑ 2011"


*για μεγέθυνση κάντε κλικ στις εικόνες

27/4/11

Βήμα – ανόδου για την Επανωμή


Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Επανωμή στη Κρανούλα, κερδίζοντας με 3-1 την τοπική Δόξα, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Football League 2.
Τα γκολ σημείωσαν(80' Κρολ κεφ - 16' Χασομέρης σουτ, 23' Γκέσιος σουτ, 51' Κανούλας σουτ)
Στο 3' οριζόντιο δοκάρι ο Διαμάντης
Στο 50' οριζόντιο δοκάρι ο Κρολ

Δόξα Κρανούλας (Ανέστης Ζώης): Καραθανάσης, Ναυρόζογλου (55' Θρασκιάς), Τασιούλας (46' Κολιός), Διαμάντης (31' Μπιλιλής), Γκόλιας, Παπαβασιλείου, Γκαρόζης, Παπαρούνας, Γιάκος, Κρολ, Δάσκαλος.

Αναγέννηση Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Πολίτης (60' Κώτσαρης), Δανίδης (46' Κανούλας), Διαμαντίδης, Ασλανίδης, Ευθυμιάδης (40' λ.τ Παπατζίκος), Κουρδάκης, Σαμαράς, Χασομέρης, Γκέσιος, Κουλίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλιώτης (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΙ: Νατσούλας, Τσακνάκης (Λάρισας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκόλιας - Γκέσιος, Κώτσαρης
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Β.

1. Αναγέννηση Επανωμής 30 54
2. Καλλονή 30 53
3. Φωκικός 31 50
4. Αναγέννηση Γιαννιτσών 30 48
5. Νίκη Βόλου 30 44
6. Πόντιοι Κατερίνης 30 43
7. Εορδαϊκός 30 42
8. Τύρναβος 31 42
9. Αετός Σκύδρας 30 41
10. Δόξα Κρανούλας 30 41
11. Οδυσσέας Αναγέννησης 30 41
12. Ναυπακτιακός Αστέρας 30 36
13. Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 30 36
14. Ζάκυνθος 30 33
15. Κοζάνη 30 33
16. Εθνικός Φιλιππιάδας 30 33
17. Μακεδονικός 30 14

24/4/11

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΗΔΟΝΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε το Σάββατο 30 Απριλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής στην εκδήλωση - Αφιέρωμα στην μνήμη του Απόστολου Αηδονά του ήρωα του πολέμου, του έντιμου πολιτικού. του ένθερμου Επανομίτη.
Μετά τιμής Το Δ.Σ του Συλλόγου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
1.Διανομή βιβλίου για τον Α. Αηδονά
2.Αποκαλυπτήρια ποτραίτου
3.Κεντρική ομιλία της όλης σταδιοδρομίας
4.Απονομή πλακετών στην οικογένεια
5.Διανομή αναμνηστικού σε όλους
6.ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ χορωδίας του ΚΑΠΗ Επανομής

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Τρίτη 26 Απριλίου 2011 και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Επιβατών (οδός Λογοθέτη 1)

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
1ο:Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2011.
2ο:Έκτακτη επιχορήγηση στον πολιτιστικό σύλλογο Επανομής.
3ο:Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση σε Αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού.

Επαναληπτικός διαγωνισμός του έργου ¨Αποχέτευση Δήμου Επανομής"

Ε π α ν ε γ κ ρ ί ν ε ι η ΔΕΥΑ Επανομής τους όρους διακήρυξης, ήτοι ανοιχτή δημοπρασία με κριτήριο
κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Αποχέτευση
Δήμου Επανομής, 2ος Ειδικός Προϋπολογισμός», αρ. μελ. 03/2011 και προϋπολογισμού δαπάνης
11.918.700,00 € μαζί με το Φ.Π.Α. ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής και ορίζει τη διεξαγωγή
της δημοπρασίας την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011.

22/4/11

Πασχαλιάτικο μήνυμα του δημάρχου Θερμαϊκού


Συνδημότισσες και συνδημότες, Ο πόνος, η θλίψη, τα αναπάντητα «γιατί» στο δράμα του Θεανθρώπου, σε λίγες μέρες, θα διαδεχτεί η αγάπη, το χαμόγελο, η αισιοδοξία… Ναι, ο Χριστός θα αναστηθεί και κάθε ακτίνα από το φως της Ανάστασής Του εύχομαι να γίνει μια χαρά στη ζωή όλων σας.
Πείτε «Χρόνια Πολλά», ευχή βγαλμένη μέσα απ’ τα βάθη της ψυχής σας και προσευχηθείτε για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, που αυτή την εποχή φαντάζει ολοένα και πιο επιτακτική. «Καλή Ανάσταση» σε όλους μας και, κυρίως, στην Ελλάδα μας!

Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

Ιωάννης Αλεξανδρής

21/4/11

Χριστός Ανέστη, Αδελφοί…….



του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ είναι ένα γεγονός που δύσκολα το παραδέχεται κανείς με την επίκληση της λογικής. Ακόμη και οι Μαθητές απίστησαν όταν οι Μυροφόρες τους ανήγγειλαν ότι είδαν τον Αναστημένο Κύριο. «Εφάνησαν ενώπιον αυτών ωσεί λήρος τα ρήματα αυτών και ηπίστουν αυταίς» (Λουκ. κδ, 11). Και πολλοί από τους μετέπειτα χριστιανούς μέχρι και σήμερα επέλεξαν να παρακάμψουν την ουσία του ζητήματος. Περιόρισαν τις αξιώσεις της χριστιανικής των πίστεως σε εφήμερες πρακτικές, σε ηθικολογικές καθηκοντολογίες, και είδαν και την Ανάσταση σαν θεωρητική και ιδεολογική μόνο σύλληψη. Έτσι όμως δεν έφθασαν ποτέ στη ρεαλιστική την αναστάσιμη βιωματική εμπειρία. Δεν ένιωσαν τι σημαίνει το «Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι…» και δεν απέκτησαν προσωπική σχέση με τον Αναστάντα Χριστό ώστε να γευθούν τους καρπούς της Αναστάσεώς Του στη ζωή τους.
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ βεβαιώνει την ήττα του θανάτου και της φθοράς. «Θανάτω θάνατον πατήσας» ψάλλουμε τώρα και το εννοούμε. Όμως τι σημασία μπορεί να έχει για τον άνθρωπο της καθημερινότητας αυτή η βεβαίωση, όταν ο ίδιος καθημερινά βιώνει την τραγική συνέχιση του θανάτου; Είναι δυνατόν το Πάσχα, αυτή η λαμπρή και θριαμβευτική νύκτα, να είναι απλώς μια στιγμιαία διαφυγή από την πραγματικότητα και σε λίγο να ξαναεπιστρέφουμε στη ρουτίνα της ίδιας θλιβερής πραγματικότητας; Κι αυτό δεν είναι μια αυταπάτη, ένας ψεύτικος αντικατοπτρισμός; Μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει για πολλούς και με τα άλλα μηνύματα της Ανάστασης; Με την Καινή Ζωή, με το Φως, με την Ελπίδα, με τη Χαρά που όλα είναι καρποί της, για όσους από εμάς πιστεύουμε; Τί τελικά μπορεί να σημαίνει για μας η Ανάσταση του Χριστού; Ή μάλλον πώς μπορούμε να νιώσουμε όλα αυτά σαν πραγματικότητες;
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ μπορεί να ισχύει και για τον άπιστο, αλλά ως μια αυταπάτη, γιατί ακούει μόνο λόγια, παρακολουθεί μερικές ακατανόητες τελετές και τις ερμηνεύει μόνο επιφανειακά. Για τους πιστούς όμως, όλα αυτά δεν είναι μόνο ευκαιρίες τερπνής σχόλης. Είναι μια προσωπική εμπειρία, το αποτέλεσμα της πίστεως. Η Εκκλησία μάς εκάλεσε να βιώσουμε τα Θεία Πάθη, ως σημερινά, και να γίνουμε συνοδοιπόροι του Ιησού προς το Γολγοθά, σήμερα.
Μας παρώτρυνε να ζήσουμε το μαρτύριο του Σταυρού και να νιώσουμε μέσα μας ότι «ήλθε διά του Σταυρού χαρά εν όλω τω κόσμω». Για μας το Πάσχα δεν είναι μια ετήσια ανάμνηση ενός γεγονότος. Είναι μια αληθινή, βιωματική, εμπειρική συνάντηση με τη Ζωή, με το Φως, με τη Χαρά που είναι ο Αναστημένος Χριστός της Εκκλησίας. Αυτός που είπε «ουκ αφήσω υμάς ορφανούς» και «μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας». Όσοι μπορούμε να το νιώθουμε αυτό με πίστη στη ζωή μας δικαιούμεθα να λέμε «Χριστός Ανέστη, Αδελφοί».

17/4/11

Μεγάλη Εβδομάδα


Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών, ή κατά το επισημότερο Αγία και Μεγάλη Εβδομάς, ονομάζεται σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο η αμέσως επόμενη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όπου τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου, και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού. Ονομάζεται Μεγάλη από την ανάμνηση των γεγονότων που διαδραματίζονται καθ΄ εκάστη των ημερών αυτής τα οποία και θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τη χριστιανική θρησκεία.
Η Μεγάλη Εβδομάδα λέγεται επίσης και "Αγία Εβδομάδα". σε διάκριση της "Καθαρής Εβδομάδας" που είναι η πρώτη εβδομάδα των νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά και όλων των άλλων εβδομάδων του έτους, καθώς επίσης και "Εβδομάδα ξηροφαγίας" επειδή ακολουθείται αυστηρή νηστεία, ως και ακόμη παλαιότερα "άπρακτος εβδομάς" όπου παράλληλα με την αυστηρή νηστεία συνηθίζονταν και η πλήρης αποχή από κάθε εργασία.

15/4/11

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Απριλίου 2011 και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Επιβατών (οδός Λογοθέτη 1)

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Θερμαϊκού. Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΣ.
Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΣ.
Ορισμός μελών Επιτροπής Φορολογικών Επιλύσεων. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
Σύσταση Επιτροπής Ελέγχου στοιχείων που αφορούν τέλη 0,5% και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κλπ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
Ορισμός υπαλλήλων του Δήμου για τον έλεγχο ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
Τροποποίηση της υπ΄ αρ. 94/2011 απόφασης του ΔΣ, για τη συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Προγραμματική σύμβαση για την «Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, για το έτος 2011». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
Καταβολή αποζημίωσης για συμμετοχή σε συνεδριάσεις των μελών του ΔΣ των ΝΠΔΔ του Δήμου Θερμαϊκού. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου στην Αθήνα, για το μήνα Απρίλιο. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
Εκμίσθωση ακινήτου. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
Ορισμός εκπροσώπου για συμμετοχή στο Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
Ορισμός εκπροσώπων για συμμετοχή σε επιτροπή Αμπελοοινικών θεμάτων. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης «Πρότυπων επιδεικτικών έργων αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας (ΕΞΕ) σε υφιστάμενα Δημόσια Κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» στα πλαίσια της ανοικτής πρόσκλησης 1.12 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές-Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Εισηγητής: Γεν. Γραμματέας κ. Ε. Κεραμιδάκης.
Προγραμματισμός Προσλήψεων έτους 2011, για την κάλυψη αναγκών των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας
Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, δίμηνης χρονικής διάρκειας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
Έγκριση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και κανονισμού εργασιών του Λιμενικού Γραφείου Δήμου Θερμαϊκού. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαζαρίδης.
Έγκριση παράδοσης και παραλαβής του ΝΠΔΔ Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (ΝΟ.ΛΙ.ΤΑ.Θ.)». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαζαρίδης.
Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου-Εξουσιοδότηση Δημάρχου για χορήγηση άδειας εκσκαφής και παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για την εγκατάσταση ενός υπαίθριου κατανεμητή ONU τύπου Β΄ και την κατασκευή φρεατίου. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
Τροποποίηση της υπ΄αρ.348/10 ΑΔΣ, που αφορά στην έγκριση παράτασης ισχύος του έργου «Διαμόρφωση Πάρκου Κ.Χ.42 Τ Περαίας». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής
Έγκριση κοπής δέντρων στην οδό Πολυτεχνείου της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας Δήμου Θερμαϊκού. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
Έγκριση παράτασης ισχύος του έργου «Διαμόρφωση Πάρκου Κ. Χ. 42Τ Περαίας». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
Παραλαβή έργων-μελετών του πρώην Δ. Μηχανιώνας από την ΤΥΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
Άρση αναστολής συνδέσεων με το αποχετευτικό δίκτυο στην οδό Κυζίκου της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
Ορισμός εκπροσώπων για συμμετοχή σε επιτροπές (εξέτασης προστίμων, εκτίμηση εν ζωή αξίας ζώων κ.λπ.) Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
Παραχώρηση κατά χρήση με δικαίωμα ανέγερσης για πέντε (5) έτη στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. του Ο.Τ Γ 215 Επανομής με σκοπό την προσθήκη προκατασκευασμένων αιθουσών και W.C. βαρέως τύπου. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
Έγκριση της υπ΄αρ.7/2011 απόφασης του ΔΣ του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Επανομής, που αφορά στον απολογισμό έτους 2010. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας

13/4/11

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ


Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής διοργανώνει ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ το Σάββατο και την Κυριακή 16-17/4/2011, στους χώρους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής.
Το παζάρι θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 16:00 και θα λήξη την Κυριακή στις 20:00.
Παράλληλα με το Παζάρι θα γίνουν και οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
-Συναυλία μουσικής σχολής
-Παραδοσιακοί χοροί
-Μοντέρνοι χοροί - Μπαλέτο
Σε όλη τη διάρκεια του παζαριού θα προσφέρεται καφές με εδέσματα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής σας προσκαλεί στο καφέ STATUS το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 και ώρα 7:30μ.μ. για καφέ και κουβεντούλα. Τιμή εισόδου 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 1-1

FL 2 (Βόρειος όμιλος): Δεν άλλαξε κάτι…
Δημοσίευση: 13 Απριλίου 2011 18:22
Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή του 2ου ομίλου της Γ` Εθνικής με την ολοκλήρωση της 31ης ημέρας, αφού Αναγέννηση Επανωμής, Καλλονή, Αναγέννηση Γιαννιτσών και Φωκικός πήραν από μόλις ένα βαθμό. Η πρωτοπόρος Αναγέννηση Επανωμής αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε και η εκτός έδρας αναμέτρηση της Καλλονής με τον Εορδαϊκό. Στο ντέρμπι της τρίτης θέσης, ο Φωκικός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Τα αποτελέσματα της 31ης ημέρας στον 2ο όμιλο:

Φωκικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1

Τύρναβος-Νίκη Βόλου 1-0

Κοζάνη-Δόξα Κρανούλας 1-1

Αναγέννηση Επανωμής-Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας 1-1

Οδυσσέας Αναγέννησης-Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0

Εορδαϊκός-Καλλονή 1-1

Πόντιοι Κατερίνης-Ναυπακτιακός Αστέρας 0-1

Αετός Σκύδρας-Μακεδονικός 1-0

Ρεπό: Ζάκυνθος

«Έκκληση για αιμοπετάλια»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΥΠΑΙΘΡΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη, 12 – 4– 2011
( ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. )
Πρ. Κορομηλά 51, 6ος όροφος
Τηλ. : 2310 - 273 631 ΠΡΟΣ :Μέλη του συλλόγου
Fax : 2310 – 273 664 ΚΟΙΝ. :Δ.Ο.Ε
e-mail : ypethros@otenet.gr
54622 Θεσσαλονίκη



ΘΕΜΑ :«Έκκληση για αιμοπετάλια»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει ανάγκη από αιμοπετάλια ανεξαρτήτου ομάδος. Σας καλούμε όσες και όσοι μπορείτε ν’ ανταποκριθείτε στην παραπάνω έκκληση να επικοινωνήσετε με το κινητό τηλέφωνο 6977840069 ή στο τηλέφωνο του σχολείου 2392043206.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους σας, οι οποίοι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και θα προστρέξετε για βοήθεια.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Βογιατζής Περίανδρος Πετρόπουλος

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Επανομή 11/4/2011
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ. – 271-
ΕΔΡΑ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16 ΕΠΑΝΟΜΗ
Τ.Κ. 57500
ΤΗΛ.2392330100 (εσωτερικό 4)
FAX: 2392045273
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με το παρόν σας πληροφορούμε ότι κατά την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής
του Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του Υποέργου «Αποχέτευση Δήμου
Επανομής, 2ος Ειδικός Προϋπολογισμός» δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά σε συνέχεια του
Υπομνήματος των Εργοληπτικών Οργανώσεων ΠΕΔΜΕΔΕ / ΠΕΔΜΗΕΔΕ / ΠΕΣΕΔΕ / ΣΑΤΕ /
ΣΤΕΑΤ οι οποίες δια του συντονιστικού τους οργάνου αποφάσισαν αποχή των Εργοληπτικών
Εταιρειών από διαγωνισμούς του Δημοσίου από Δευτέρα 28/03/2011 έως Τρίτη 12/04/2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α Επανομής με την υπ’ αριθ. 34/2011 Απόφασή του
περί κατακύρωσης πρακτικών διαγωνισμού και επανέγκρισης όρων διακήρυξης, όρισε ως νέα
ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού την Μ. Τετάρτη 20-04-2011 και ώρα λήξης της υποβολής
προσφορών την 10.00 π.μ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 της Διακήρυξης του υποέργου, μπορούν να
ζητήσουν και να λάβουν τεύχη του διαγωνισμού και να συμμετέχουν σ’ αυτόν ενδιαφερόμενοι που
δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον την προηγούμενη φορά. Παραλαβή τευχών έως και την Πέμπτη 14
Απριλίου 2011.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑ
ΠΕΤΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΑΔΑ: 4ΑΓ1ΟΛΟ9-9

11/4/11

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 6944626643
e-mail:cvogiatzis@sch.gr
Χαλκιδική, 11/04/2011
Ενημερωτικό Σημείωμα
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε το Πάσχα και την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Ωστόσο η πολυπόθητη Ανάσταση για τον έλληνα εκπαιδευτικό παραμένει ζητούμενο που όλο και απομακρύνεται.
Δυστυχώς οι εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας απαξιώνουν το επάγγελμά μας και εξαντλούν, οικονομικά και ηθικά, τον έλληνα εκπαιδευτικό.
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση αντί να αφυπνίσει την κυβέρνηση και να αλλάξει πολιτική, καταφεύγει πάλι στην εύκολη λύση, δηλαδή στην αύξηση της φορολογίας και στη μείωση των μισθών μας μέσα από το νέο μισθολόγιο, όπως αφήνει να διαρρέει η πληροφορία, για την κατάργηση των επιδομάτων ενσωματώνοντας τα «κουτσουρεμένα» δώρα στο μισθό μας ως αύξηση του βασικού μας μισθού.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουμε δείξει τεράστια ανοχή και υπευθυνότητα απέναντι στην κυβέρνηση εδώ και 1,5 χρόνο. Τα όρια όλων μας όμως φτάνουν στο τέλος.
Οι επόμενες εβδομάδες έως το τέλος του σχολικού έτους θα είναι σημαντικές για τους εκπαιδευτικούς μιας και οι υπηρεσιακές μεταβολές ( μεταθέσεις, αποσπάσεις, κρίσεις σχολικών συμβούλων, κρίσεις διευθυντών) είναι μπροστά μας.
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των μεταθέσεων από το ΚΥΣΠΕ θα δημιουργήσει αλυσιδωτές καθυστερήσεις στο χρόνο πραγματοποίησης των βελτιώσεων θέσεων εντός ΠΥΣΠΕ, καθώς και στις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ αλλά και εντός ΠΥΣΠΕ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους.

8/4/11

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ


Έκθεση βιβλίου διοργανώνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής το Σαββατοκύριακο 9&10 Απριλίου στις αίθουσες του σχολείου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 10:30 π.μ. έως τις 19:00 κάθε μέρα.
Παράλληλα με την έκθεση βιβλίου θα λειτουργεί στο χώρο του σχολείου έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα "το βιβλίο είναι ένα παράθυρο ανοιχτό στον κόσμο" καθώς και λαογραφική έκθεση.

6/4/11

Στον πόντο από την Επανομή η Καλλονή


sportlesvos.gr

Με... αυτοπεποίθηση που πήγαζε και από το ασφυκτικά γεμάτο "Κεντέρης", η ΑΕΛΚ έδειξε αφενός καλύτερη και αποτελεσματικότερη της Επανομής, κερδίζοντάς την με 2-0, αφετέρου πως έχει πλέον το momentum να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο ετών.

Ο Χατζηκυριάκος στο 45΄πηδώντας πιο ψηλά απ΄ όλους νίκησε και τον Παπαδόπουλο στον αέρα και με μία περίεργη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Νωρίτερα, ο Κριπιντήρης είχε όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι

Το γκολ αυτό άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού, επιβράβευσε στο χειρότερο χρονικά σημείο για τους φιλοξενούμενους την ανωτερότητα της ΑΕΛΚ στο πρώτο μέρος (όταν έπαιζε και με ευνοϊκό αέρα) και έδωσε το δικαίωμα στον Καρτάλη να τραβήξει την ομάδα πίσω στην επανάληψη δίνοντας χώρο στην Επανομή. Μία Επανομή που είχε την υπεροχή στο δεύτερο μέρους, χωρίς να τη μετουσιώσει σε γκολ.
Στο 71΄ ο Καλαϊτζίδης στην πιο δύσκολη φάση για την Καλλονή στο παιχνίδι, είδε τον Δανίδη αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή, να πιάνει μία χλιαρή κεφαλιά που κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του.

Στο 79΄το παιχνίδι το κλείδωσε οΤριανταφύλλου με κοντινή προβολή για να τελειώσει την ιστορία του παιχνιδιού και να προκαλέσει αφορμή για ξέφρενα πανηγύρια στην κερκίδα.
Η ΑΕΛΚ βρίσκεται πλέον έναν μόλις βαθμό πίσω από την Επανομή και έχει την τύχη ξανά στα χέρια της.

ΑΕΛ Καλλονής (Καρτάλης): Καλαϊτζίδης, Αποστολίδης, Χάλαρης, Θυμιόπουλος (85' Βαλιός), Σεμπέκος, Χατζηκυριάκος, Πετρουζέλλης, Κριπιντήρης, Λουτσιάνο (72' Βλαστέλλης), Γάλας (65' Μπακάλης), Τριανταφύλλου.

Αναγέννηση Επανομής (Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Σαμαράς (74' Γκέτσιος), Ασπανίδης, Κουρδάκης, Ευθυμιάδης, Γεωργιάδης, Μαυροματίδης (46' Δανίδης), Διαμαντίδης (85' Παπατζίκος), Κανουλας, Δεμερτζογλου, Χασομερης.

5/4/11

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την επισήμανση να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκλογής των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΚΕ αποστέλλει τις παρατηρήσεις της Αυτοδιοίκησης για τις διατάξεις του Π.Δ. «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπως αυτές διατυπώθηκαν τόσο από τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, όσο και από το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή.
Ειδικότερα η Αυτοδιοίκηση προτείνει να διευρυνθούν οι σκοποί λειτουργίας των Περιφερειακών Ενώσεων (ΠΕΔ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), πέραν αυτών που ορίζονται στο Π.Δ., με έμφαση στην προώθηση και εκπόνηση προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης, του ΕΣΠΑ κ.α.
Επίσης υπογραμμίζεται ομόφωνα πως:
o Το Π.Δ. θα πρέπει να διασφαλίσει τη συμμετοχή στις εκλογές όλων ανεξαιρέτως των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
o Να διατηρηθεί η αναλογία δημάρχων και δημοτικών συμβούλων (19-12 αντίστοιχα) στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
o Η εκλογή και των δύο κατηγοριών αιρετών (δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) ανά συνδυασμό για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ να γίνει όπως γίνεται σήμερα, δηλαδή εναλλάξ μέχρι την πλήρωση του αριθμού των εδρών κάθε συνδυασμού.
o Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενώσεων να δημιουργηθούν Τοπικές Επιτροπές ανά νομό υπό την προϋπόθεση ότι εντός των ορίων του υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις δήμοι.
o Στην περίπτωση που προκύπτει μονοπρόσωπη εκπροσώπηση της μειοψηφίας του δήμου στην ΠΕΔ, τότε αυτή να προέρχεται από την μείζονα μειοψηφία. Σε περιπτώσεις πλέον του ενός να προβλέπεται και η εκπροσώπηση της ελάσσονος μειοψηφίας.
o Για τη χρηματοδότηση των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προτείνεται να ισχύσει ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.
o Τέλος ζητείται η ψήφιση διάταξης που να επιτρέπει τις μετατάξεις του προσωπικού των ΤΕΔΚ.
Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ προτείνει τα εξής:
o Κριτήριο για την εκπροσώπηση των δήμων στις γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ να είναι ο αριθμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι ο πληθυσμός, όπως προβλέπεται στο προτεινόμενες διατάξεις του Π.Δ.
o Ο αριθμός των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Ν. Αττικής να αυξηθεί στα 434 και της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στα 362.
Τα ταμεία των δήμων στο κόκκινο
Η τραγική οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.
Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Ν. Κακλαμάνη παρά τις νέες αρμοδιότητες που ανέλαβαν οι δήμοι, παρά τις χιλιάδες μετατάξεις προσωπικού που έχουν γίνει, τα τακτικά έσοδα των δήμων παραμένουν στα – χαμηλά - επίπεδα του 2010. Αποτέλεσμα πολλοί δήμοι να μη μπορούν να καταβάλλουν μισθούς και δώρα, ενώ σε αρκετούς οι συμβασιούχοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.
Επίσης άγνωστο παραμένει το πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ – με την οποία χρηματοδοτούν οι δήμοι τα τεχνικά τους και επενδυτικά προγράμματα - ενώ, ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, για να γνωρίζουν οι δήμοι το ύψος της φετινής τους χρηματοδότησης.
Στα συρτάρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παραμένει και η υπογραφή και καταβολή του 50% της τρίτης δόσης παρακρατηθέντων πόρων των δήμων σε προηγούμενα χρόνια – 107 εκ. ευρώ - και είναι επίσης άγνωστο πότε και τι θα γίνει.
Τούτων δοθέντων, η ΚΕΔΚΕ ζητά συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για να δοθούν απαντήσεις για τα συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα. Στην περίπτωση που δε γίνει αποδεκτό το αίτημά της, το Δ.Σ. θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.
Τέλος το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ επιβεβαίωσε ομόφωνα την απόφασή του για εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.