15/5/12

Η σύσκεψη στο Προεδρικό έδειξε... επαναληπτικές εκλογές

Σε τροχιά νέων (επαναληπτικών) εκλογών μπαίνει από σήμερα και πάλι η χώρα έπειτα από την άκαρπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου, Καμμένου, Κουβέλη) στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια. Αύριο θα συναντηθούν και πάλι στη μία το μεσημέρι για να ορίσουν υπηρεσιακό πρωθυπουργό και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Αμέσως μετά τη σύσκεψη, οι αρχηγοί προέβησαν σε δηλώσεις. Ειδικότερα:

Σαμαράς: Πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας,
στις εκλογές αναμετρηθεί το χθες με το αύριο
Δυστυχώς οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες. Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και ανέφερε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου. «Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο», είπε χαρακτηριστικά. συπληρώνοντας πως το μήνυμα του λαού είναι ξεκάθαρο: «ΝΑΙ στην παραμονή στο ευρώ».
Σχολιάζοντας τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, είπε ότι για τη Ν.Δ. έβαλε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας. «Αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας», υπογράμμισε αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. «Χρειάζεται αυτή την κρίση στιγμή να είμαστε ενωμένοι», κατέληξε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου