10/5/12

Παρουσίαση προγράμματος λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Μηχανιώνας

Με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας ατυχήματος με θύματα, κυρίως, τα μικρά παιδιά, που βρίσκονται στην πλέον επικίνδυνη, υψηλού κινδύνου, κατηγορία, παρουσιάζεται την ερχόμενη Τρίτη, 15 Μαΐου, και ώρα 09.30΄ το πρόγραμμα λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Μηχανιώνας.

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Θέρμης καθώς και η εκπαιδεύτρια σχολής οδηγών κ. Χ”ασεμίδου Ζαχαρούλα θα μιλήσουν για θέματα οδικής συμπεριφοράς, όπως τους κανόνες κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και οχημάτων, ποδηλάτων και αυτοκινήτων, ενώ θα απαντήσουν στα ερωτήματα:
1. Ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός του μαθητή ως ποδηλάτης;
2. Τι θα πρέπει να γνωρίζει ο μαθητής για να κινηθεί με όση το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους;
3. Ποια σήματα κυκλοφορίας τον αφορούν άμεσα στην κίνησή του στην πόλη, είτε ως πεζός, είτε ως ποδηλάτης;
Οι παραπάνω εκπρόσωποι θα δώσουν πληροφορίες για την ασφαλή οδήγηση και θα παρακολουθήσουν την οδήγηση των μαθητών με τα οχήματα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, Χρήστος Βογιατζής.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να περάσει στα παιδιά θετικά πρότυπα στην σωστή οδηγική συμπεριφορά, όπου αν αυτό επιτευχθεί, θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εκπαίδευσή τους.
Για το Γραφείο Τύπου
Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου